Започна научно-практическа конференция под мотото „Детската безопасност – споделена отговорност“

Днес, под патронажа на кмета на Община Шумен проф. Христо Христов, бе открита националната научно-практическа конференция на тема „Детската безопасност – споделена отговорност“. Конференцията е вече традиционна, автор на идеята и организатор е ДГ „Дружба“ в гр. Шумен.

„Вярвам, че надсловът за споделената отговорност, най-вярно показва пътя за постигане на смисъла на нашето обществено усилие – живота и здравето на нашите деца. Без съвместните, целенасочени и ефективни действия на деца, родители, училища, органи на властта и обществени организации, няма и не може да има позитивен резултат в детската безопасност на пътя и в превозните средства.“, каза кметът на откриването.

Съорганизатори на конференцията са Община Шумен, Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“, Регионалното управление на образованието- Шумен, сектор „Пътна полиция“ на Областна дирекция на МВР Шумен, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

В продължение на два дни, детски педагози и университетски преподаватели от цялата страна ще обменят идеи, научни разработки и практически опит в областта на обучението по програмата по безопасност на движение по пътищата за децата в детската

Skip to content