Д-р Светослава Хайнова, зам-кмет по „Социална политика и здравеопазване“, бе избрана за заместник – председател на Постоянната комисия по демографски и социални политики на НСОРБ

Д-р Светослава Хайнова, зам-кмет по „Социална политика и здравеопазване“, бе избрана за заместник – председател на Постоянната комисия по демографски и социални политики на НСОРБ. Д-р Хайнова се дипломира като бакалавър през 2003 г. по специалност „Социална педагогика“, а от 2016 г. е магистър по специалност „Социално педагогическо консултиране“ в Шуменски университет „Еп. Константин Преславски“. Притежава образователна и научна степен „доктор“ от Шуменски университет „Еп. Константин Преславски“ в направление „Педагогически науки“ към катедра „Социална и специална педагогика“ на Педагогическия факултет.

Като една от първите задачи пред Постоянната комисия по демографски и социални политики ще бъде необходимостта от поставяне в обществения дневен ред на темата за интегрираните здравно-социални услуги. Профилът на членовете на постоянната комисия е широкоспектърен и предполага възможности за обсъждане на всеки от проблемите от различни гледни точки и с отчитане на многообразието от функции на общините. На практика членовете на комисията ще демонстрират в своята работа ефективността на интегрирания подход при развитие на политики. В работата на комисията вземат участие представители на АКСУ, УНИЦЕФ – България и „Каритас“ – България.

Skip to content