Община Шумен отново бе домакин на брифинг

Община Шумен бе домакин на брифинг с представители на медиите в града. Срещата откри зам.-кметът по „Социална политика и здравеопазване“ д-р Светослава Хайнова. Тя представи новата социална услуга, която ще се предоставя в малките населени места на територията на община Шумен. Чрез социалната услуга възрастните хора от региона ще се включват  в здравни беседи и консултации по здравни въпроси със специалисти; ще им бъде измервано кръвното налягане, кръвната захар, както и ще получават своевременно подкрепа при нужда от придружаване. Услугата ще се извършва по предварително утвърден график през първата и трета седмица на всеки месец. Чрез услугата по-голям брой възрастни хора ще имат възможност да получат подкрепа и внимание.

На брифинга беше представена информация по проект за „Извършване на основен ремонт, реконструкция, обновяване и благоустрояване на Дома за стари хора „Д-р Стефан Смядовски“. Проектът представи началник-отдел „Европейски фондове и програми“ Петромир Минев. Проектът е на стойност 5 170 172.50 лева по Националния план за възстановяване и устойчивост, със срок на изпълнение 20 месеца след подписване на договора. В срещата взеха участие Дияна Йорданова и Росица Маджарова от екипа на  Дома за стари хора „Д-р Стефан Смядовски“.

Продължаващата кампания по набирането на приемни родители „Прегърни ме“, бе сред обсъдените теми на брифинга днес. Началникът на Областния център по приемна грижа Нермин Бейти обясни, че всеки желаещ да кандидатства за приемен родител, може да получи повече информация на адрес: град Шумен, бул. „Славянски“ №17 ет. 2, стая 242, телефон 054/ 857-617.

Заместник-кметът по „Икономическо развитие“ Николай Колев отговори на предварително постъпили въпроси, един от които свързан с кастренето на клони и храсти в града. Николай Колев каза, че на електронната поща на Община Шумен web@shumen.bg гражданите могат да подават сигнали за потенциално опасни клони, които да бъдат отстранявани.

Skip to content