Благоустройствени проблеми поставиха шуменци в приемния ден на кмета

Проблеми и конкретни искания, свързани с асфалтиране на улици, благоустрояване на междублокови пространства, почистване на растителност и изграждане на детски площадки поставиха граждани на Шумен в приемния ден на кмета проф. Христо Христов.

Живеещи на улица „Рила“ настояха да се положи асфалтова настилка, за да имат осигурен нормален достъп до домовете си. „С цел да стане ясно какви са възможностите, за да се възложи проектиране, експерти ще направят оглед на място“, заяви в отговор проф. Христо Христов.

Необходимостта от обновяване на уличната инфраструктура, подмяна на осветлението, засилен контрол по отношение на незаконното строителство и промени на маршрутите на градския транспорт поставиха на дневен ред в приемната на градоначалника жители на квартал „Еверест“.

„Първият обект за благоустрояване, за който Общината има подписан договор, е улица „Северна“ и тя ще е готова до 31 декември. По програми за озеленяване и облагородяване също ще насочим значителен ресурс към квартал „Еверест“. Поемаме и ангажимент за изграждане на детска площадка, като средствата ще бъдат заложени в бюджета за следващата година.“, заяви проф. Христо Христов, след като изслуша четиримата жители на квартал „Еверест“.

Нова детска площадка ще бъде изградена и в района на блок № 83 на улица „Съединение“.

Община Шумен ще предприеме по-активни действия в посока овладяване на популацията на безстопанствени кучета и котки. В отговор на направени предложения от представители на Дружеството за защита на животните, кметът проф. Христо Христов се ангажира да се проучат възможностите в звеното по Наредба № 1 да се назначи квалифициран служител, който да бъде пряко ангажиран със залавянето на бездомни четириноги, които следва да бъдат кастрирани.

От Дружеството за защита на животните настояха за регулярен контрол по отношение на нерегистрираните и нечипирани кучета, а ръководството на Община Шумен пое ангажимент  за разяснителна кампания, с цел да се повиши обществената ангажираност при решаване на този важен проблем.

Skip to content