Пъстър и усмихнат празник обедини талантите в социалните услуги

Празникът на „Талантите в социалните услуги“ събра 60 участници и многобройна публика в зеленото пространство пред вилата на Община Шумен. За първи път Общинската администрация и дирекция „Социална политика и здравеопазване“ организираха инициатива, която обединява творческите заложби, артистичния порив и стремежа за изява на потребителите от най-малките до тези в „златна възраст“.

С емоционално послание и приветствие към участниците и екипите, посветили неуморния си труд и грижи на социалната кауза, се обърна заместник-кметът по „Социална политика и здравеопазване“ д-р Светослава Хайнова. „Чували ли сте, че някое дете иска да стане социален работник? Всеки иска да стане футболист, музикант, лекар, но никой не мечтае от малък за социален работник. Нашата професия е много важна, защото помага на тези, които трудно се справят с живота. Най-голямата награда за социалния работник са усмихнатите, доволните и благодарни хора, на които си успял да помогнеш и да оставиш част от добротата си, с която те помнят за цял живот.“, каза в словото си ресорният заместник-кмет.

Рецитали, детско и лично творчество, пъстро дефиле, музикално-танцови изпълнения, рисунки, ръчно изплетени изделия и сценки от любими на всички приказки бяха част от празничния Илинден, който символизира основното послание на участниците в празника – „един слънчев ден, в който да покажем, че ни има“.

Усмихнатото и благородно жури с председател г-жа Петранка Петрова от дирекция „Социална политика и здравеопазване“ имаше нелеката задача да оцени представянето на участниците в отделните категории. На фона на много усмивки и аплодисменти бяха връчени грамоти и предметни награди на отличените таланти в категориите „Рецитал“, „Фолклор“, „Популярна музика“, „Детско творчество“, „Музикално изпълнение“ и „Лично творчество“.

С енергия и позитивни емоции организатори, участници и гости се хванаха на българско хоро под ритъма на фолклорни изпълнения.

Skip to content