Кметът поздрави академичната общност на Шуменския университет по повод откриването на новата учебна година

Кметът на Шумен проф. Христо Христов поздрави академичната общност на Шуменския университет по повод откриването на новата 2024-2025 учебна година. „Щастлив съм, че толкова млади хора са направили своя правилен избор – да се обучават в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“, съхранил памет и традиции, но винаги крачка напред и с поглед към бъдещето и новите предизвикателства“, каза в словото си проф. Христов.

На тържествената церемония пред сградата на Ректората присъстваха ресорните заместник-кметове и главният архитект на Община Шумен.

Кметът се обърна със специално обръщение към първокурсниците, като им пожела да поемат смело към широкия хоризонт на знанието и науката, водени от опита на своите преподаватели.

Градоначалникът благодари на ректорското ръководство и на преподавателите от висшето училище за тяхната отдаденост и висок професионализъм, като им пожела съзидателна и успешна нова учебна година.

1100 първокурсници положиха клетва и бяха приветствани от ректора на Шуменския университет проф. Наталия Витанова. „Днес ви предстои да тръгнете по един нов за вас път – пътя на науката, пътя на вашето професионално и личностно израстване. Този път няма да е лек. По него ще има предизвикателства, препятствия и бариери. Ще има врати, които ще се затварят, но не забравяйте, че винаги има изход – ако не можете да влезете през вратата, опитайте през прозореца. Всичко това не трябва да ви плаши. Бъдете упорите и не се отказвайте, защото всеки успех изисква усилия. А тайната на успеха е да вложиш цялото си сърце, ум, интелект и душа и в най-дребните си дейности“, каза в приветствието си проф. Наталия Витанова и пожела на всички студенти, преподаватели и служители успешна и вдъхновяваща нова учебна година.

След официалната церемония по откриване на новата академична година, общинското ръководство присъства на тържеството по повод 25 години от създаването на Астрономическия център „Проф. дфмн Владимир Шкодров“ на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“.

 

Skip to content