Кметът на Шумен се срещна с трикратния шампион на Световната купа по фехтовка Васил Етрополски

Кметът на Шумен проф. Христо Христов се срещна със световния шампион от Виена ’83 Васил Етрополски. Състезателят на едноименната академия по фехтовка е кандидат за президент на Българската федерация по фехтовка на предстоящото до края на годината редовно Общо отчетно-изборно събрание.

Васил Етрополски сподели своята радост, че в Шумен все още функционират два клуба по фехтовка. За него е изключително важно това, че Общината продължава да поддържа живи традициите в този спорт и да се развива.

Успехите в града не спират през годините. Състезателите на Клуб „Шумен – 1951“ спечелиха редица медали и призови места във вчерашната си надпревара. Разбира се, младите надежди достигат върховете с подкрепата на шампиони като трикратния носител на Световната купа Васил Етрополски, който връчи грамоти и медали на победителите.

Световният шампион заяви, че иска да помогне на града във връзка с развитието на детско-юношеската школа по фехтовка. Градоначалникът изяви желание за реализиране на бъдещи съвместни инициативи.

Skip to content