Община Шумен се включи в XIX-то Международно туристическо изложение „Културен туризъм“

Изложение - ТърновоШумен представи своите културни богатства на деветнадесетото Международно туристическо изложение „Културен туризъм“, което се проведе във Велико Търново от 8-ми до 10-ти октомври.

Участие в изложението взеха и представители на още 27 общини, сред които бяха Разград, Русе, Велики Преслав, Петрич, Казанлък, Каварна, Шабла, както и домакините от Велико Търново. Присъстваха и гости от още девет държави, включително Гърция, Сърбия, Азербайджан и Индия.

Представителите от Община Шумен бяха подготвили рекламни материали за хотели и културно-исторически обекти, бутилки с вино от избата в Царев брод, разнообразни сувенири и книгоразделители, както и книжките за Шумен. Те бяха изложени на щанда на Министерството на туризма.

Многобройни събития, презентации и три тематични конференции бяха част от програмата за гостите и участниците във форума. Първият ден от изложението завърши със специален спектакъл „Звук и светлина“.

Участниците в събитието споделиха, че през изминалите три дни най-ценното е обмяната на опит и идеи между общините от различните региони на страната. Всеки е споделил добри практики за развитието на туризма, привличането на посетители и каква е структурата на действие. Целта на изложението е чрез съвместната работа да се популяризира културният туризъм в България.

Община Шумен не спира да развива туризма и да информира жители и гости на страната за богатствата на региона. Представителите от Общинското предприятие „Туризъм, публични прояви и атракции“ поемат към следващото мащабно събитие – Националното сдружение на общините в Република България, което ще се проведе в Албена в дните от 13-ти до 15-ти октомври.

Skip to content