Обявиха началото на националния конкурс “България в сърцата и мечтите ни”

Ежегодният конкурс за изява на детското творчество “България в сърцата и мечтите ни”, организиран от Община Шумен, НЧ “Боян Пенев – 1949 г.”, ДГ “Братя Грим” и “Дружба” кани деца и юноши до 14 години да се включат с литературни творби и рисунки в тазгодишното му издание.

Всеки от участниците има право да представи до две литературни творби – приказка, разказ, есе, стихотворение и 2 рисунки. Желаещите имат право да участват и в двата раздела на конкурса.

Крайният срок за изпращане на творбите на адрес НЧ „Боян Пенев – 1949 г.” (За конкурса) ул. „Одрин” № 12, 9704, Шумен е 30 април. Литературните творби могат да се изпратят и на е-мейл адрес boqnpenev@abv.bg , а повече информация може да се получи на тел. 054/ 86 89 41; 0877602870.

Творбите ще бъдат оценявани от жури, като резултатите ще бъдат публикувани на сайта на читалището: www.boqnpenev1949g.alle.bg   в навечерието на 24 май.

Журито присъжда първа, втора и трета награда във всяка възрастова група и раздел, както и поощрения, ако прецени. Наградите на участниците от Шумен се получават в НЧ “Боян Пенев – 1949 г.”, а на останалите се изпращат по пощата.

 

Skip to content